Bildiğiniz gibi eskiden App Store’dan veya iTunes Store’dan aldığımız ücretli içerikler veya uygulama içi satınalmalarımızla ilgili bir sıkıntımız ya da itirazımız olduğunda, para iadesi için iTunes App Store Satınalma Geçmişi Sorunları ve İtiraz başlıklı yazımızda paylaştığımız gibi sadece bilgisayarımıza kurduğumuz iTunes programını kullanabiliyorduk. iPhone’umuz veya iPad’imiz üzerinden para iadesi veya sorun bildirme yapamıyorduk.
Fakat Apple artık https://reportaproblem.apple.com adresinden (yani bir web sitesinden) itiraza imkan verdiği için artık iTunes kullanmadan ister bilgisayarımızın tarayıcısından, istersek de iPhone veya iPad’imizdeki Safari’den sorun bildirebiliyoruz. Artık bir çok iPhone ve iPad sahibi bilgisayar kullanmadığı için, bu yenilikten haberdar olmayanları bilgilendireyim istedim.
1) App Store’dan aldığımız ücretli bir uygulama, ücretsiz bir uygulama içinden yaptığımız Uygulama İçi Alım veya iTunes Store’dan aldığımız bir içerik (şarkı, albüm, zil sesi, vs.) ile ilgili bir itirazımız ya da para iade talebimiz var ise, ve de bu satınalma işlemi üzerinden 90 günden fazla geçmemişse, o zaman aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi önce https://reportaproblem.apple.com adresine giriş yapıyoruz. (iPhone’dan, iPad’den veya bilgisayarımızdaki herhangi bir tarayıcıdan.)
2) iTunes Store veya App Store’dan satın alma veya indirme yaparken kullandığımız Apple Kimliğimizle https://reportaproblem.apple.com adresine giriş yaptığımızda da, aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi en son alınan en üstte olacak şekilde tüm ücretli ve ücretsiz içeriklerimiz (uygulama, şarkı, vs.) listeleniyor. Ayrıca Uygulama İçi Alımlarımız da bu ekranda listeleniyor.
3) Para iadesi için de bu listeden ilgili içeriği bulup hemen yanındaki “Bildir” seçeneğine tıklıyoruz. Sonra da karşımıza aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Sorunumuzu seçebileceğimiz ve açıklama girebileceğimiz bir ekran çıkıyor.
Sonra da “Sorun Seç” seçeneğine tıklayarak listeden iade nedenimize en uygun seçeneği işaretliyoruz. Bu arada aşağıdaki listedeki seçenekler iPhone’da tam okunamıyor ekrana sığmadığı için. Daha doğrusu cümleler yarım kalıyor. Fakat aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi iPad’de tam olarak okunabiliyor. Bu yüzden iPhone kullanıcıları ilgili sorun tipini seçmeden önce aşağıdan kopya çekebilirler 🙂
Sorunumuzun kategorisini seçtikten sonra da isteğe bağlı olarak aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Açıklama giriyoruz. Fakat bu Açıklama alanına yazacaklarımızın ingilizce olması gerekiyor. Çünkü bu işlemimizle ilgilinecek olan iTunes Destek Ekibinde Türkçe bilen birileri henüz yok.
Bu yüzden ingilizceniz yoksa birilerinden destek almanız gerekiyor. Eğer destek alacak kimseniz yoksa, ben birkaç farklı durumda kullanabileceğiniz bazı şablon metinler hazırladım aşağıda. Gerekirse bunları kullanabilirsiniz açıklama alanında.
Eğer çocuğunuz sizden habersiz uygulama satın aldıysa :
“My kid inadvertently purchased this app. Please refund.”
Eğer çocuğunuz sizden habersiz uygulama içi alım yaptıysa :
“My kid inadvertently made in app-purchase in this app. Please refund.”
Eğer uygulama çok sorunlu ise ya da cihazınızda hiç bir şekilde çalışmıyorsa :
“This app is buggy and not working properly on my device. Please refund.”
Eğer uygulama başlığında veya açıklama kısmında yazdığı şekilde çalışmıyorsa :
“This app is not working as advertised in its description or title. Please refund.”
4) Uygulama ile ilgili sorunumuzu seçtikten ve ingilizce açıklamamızı da girdikten sonra da “Gönder” seçeneğine tıklıyoruz. Bu da bizi sürecin son ekranına yani aşağıdaki ekrana götürüyor. Apple, iade istemeden önce son bir kez uygulamanın geliştiricisi ile görüşmek isteyip istemediğimizi soruyor. Eğer özellikle uygulamanın düzgün çalışmaması ile ilgili bir problem ise, iade istemeden önce uygulamanın geliştiricisi ile irtibata geçmek daha mantıklı.
Fakat eğer iadede kararlıysak, o zaman “Ücret İadesi İsteyin” seçeneğine tıklayarak iade sürecini başlatıyoruz ve karşımıza bu sefer aşağıdaki gibi iadenin yapılacağı, fakat 5-7 gün arasında gerçekleşeceğini söyleyen bir ekran çıkıyor.
Tabii her iade talebi bu şekilde hemen olumlu sonuçlanmayabilir. Satınalmanın türüne ve iade miktarına göre sizinle email yolu ile irtibata geçip daha fazla bilgi isteyebilirler. Fakat genel süreç yukarıda paylaştığımız gibi gayet kolay ve kısa. Bu arada eminim kafanızda başka sorular da vardır bu konuyla ilgili, fakat o soruları sormadan önce lütfen aşağıdaki bilgilere de bir gözatın.
Hande
22/12/2013 at 17:57
Mustafa bey ben gecenlerde tek seferlik kampanya adi altinda uygulama ici satin alim yaptim. Odeme islemi gerceklesirken internetten dolayi biraz sikinti oldu. Para 3 gun sonra kredi kartimdan cekildi fakat 2 hafta gecmesine ragmen oyun icin aldigim degerli taslar oyuna yuklenmedi. Ben bu anlattiginiz sayfada dediklerinizi yaptim ama ingilizcem olmadigi icin aciklama yapamadim 🙁 yardim edermisiniz
Mustafa Tan
22/12/2013 at 18:17
Şöyle yazın açıklama kısmına:
I purchased the items in the app but not added to my inventory because of connection issues during the transaction. Please refund.
Hande
22/12/2013 at 22:14
Cok tesekkur ederim mustafa bey 🙂
Yağız
22/12/2013 at 18:14
Gears adlı oyunda sıkıntım vardı. Oyun loading yazısında takılıp kalıyordu. Gerekli bildirimi yaptım ancak bende böyle bir yazı çıktı: “Bu satın alma için ödeme yönteminize ücret iadesi yapıldı” diye yazdı.
(http://u1312.hizliresim.com/1j/q/vst2p.jpg)
Linkde de ekran görüntüsü mevcut. iTunes kartı ile satın almıştım, ancak bakiyemde bir artış olmadı henüz.
Mustafa Tan
22/12/2013 at 18:19
Bu durumda iTunes Destek ile yazışmanız gerekebilir yazıda paylaştığımız gibi.
Yağız
23/12/2013 at 03:00
İşlem tamamdır, iade gerçekleşti. İade işlemini bildirdikten sonra herhangi bir işlem yapmadım, sadece bekledim ve iade gerçekleşti. Çok teşekkürler, gerçekten işime yaradı.
Iphone 5s
22/12/2013 at 19:13
Iphone 5s aldım uygulamaya girerken çıkarken hafif kasma oluyor neden acaba cevap verirseniz sevinirim daha önce iphone 5 vardı onda bu sorun yoktu please
Burak
23/12/2013 at 10:03
Ben de 5’ten 5S’ye geçiş yaptım. Aynı deneyimi ben de yaşadım maalesef. iOS7 5’te daha iyi çalışıyor gibi bir hisse kapıldım. Sıfırdan yükleme yaptım düzelir gibi oldu ama kısa süre sonra aynı durum oluştu. 7.1’i bekleyeceğiz sanırım…
Feridun
22/12/2013 at 20:36
Mustafa bey eskiden ücretli aldığım uygulama şuan ücretsiz olması lazım uygulama içi satın almalarım açık ama paralı gözüküyor neyapmam lazım
Mehmet
22/12/2013 at 20:39
Mustafa bey aple kimliğimle güvenlik sorularını unuttum fakat mail gönder kısmında öncelikli e postayı değiştiremiyorum düzenleme yok o kısımda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Muharem
22/12/2013 at 23:04
Jailbreak ios7 geldi gözünüz Aydın Arkadaşlar yapmak isteyenler için ismi EvaSion tüm Apple telephone iPod ve ipadlar için . Hepsi bedava 😉
Alperen
23/12/2013 at 00:24
Bugun appstoreda iphoto ucretsizlerde gozukuyordu ama yanindada 8,99 diyordu. Tikladim paradan gitti ama ucretsizlerdeydi. Bunun icin ne yapabilirim
Mustafa Tan
23/12/2013 at 00:57
Yukarıda anlattığımız şekilde iade talep edin. Sorun tipi olarak yanlışlıkla aldımı seçin, açıklama kısmına da aşağıdakileri yazın:
iPhoto was under “Free Apps” category so i thought that it was free. Please refund.
Alperen
23/12/2013 at 13:40
Dediginizi yaptim ucret iadesi yapildi dedi ve hemen yapilmis. Tesekkurler
Turgut
23/12/2013 at 01:23
Baktım ben çıkan şey bu karşıma
Bu özellik şu an ülkenizde veya bölgenizde kullanılamıyor. Daha sonra tekrar deneyin.
fordigo
23/12/2013 at 11:25
Merhaba Mustafa Bey
Sitenizden çok faydalanıyorum ve sitenizde hiç karşılaşmadığım (belki kaçırmışımdır) bir ipucunu farkettim ve paylaşayım istedim.
Mesajlar kısmında yazışmaların hangi saat ve dakikada başladığı yazıyor ama her bir mesajın kaçıncı dakikada geldiğini göremiyoruz.
Ancak mesajı parmağımızla tutup sola doğru çekersek her bir mesajın kaçıncı dakikada geldiği ayrıntılı görünüyor.
Büyük ihtimal siz bu ipucunu biliyorsunuzdur. Ben fark edene kadar eksikliğinden çok şikayet ediyordum, benim gibi başka bu özelliğe ihtiyaç duyabileceklerin belki işine yarar diye sitenizde yazarsanız diye gönderdim.
İyi çalışmalar.
Mustafa Tan
23/12/2013 at 11:36
Evet haklısınız. Bu özelliğin farkındaydım ama denk gelmediği için yazamadım. Yakında yine bir iOS 7 iPuçları serisi başlatıp orada yazabiliriz 🙂
İsmail
12/03/2014 at 01:34
Bu bilgi hakkında yazınız var zaten
Selim
23/12/2013 at 11:40
Şu sorun hala devam ediyor. Apple ID me yapıkredi world card bağlı ve app store dan satın aldığım tüm uygulamaların ücretlerinde farklılıklar oluyor. Bunu nasıl dile getirebiliriz? örneğin geçen gün 12,99TL lik bir oyun aldım kredi kartına 13,43TL gibi bir rakam yansıdı. Mustafa bey sizce bu durum neden oluyor ?
Mustafa Tan
23/12/2013 at 11:42
Bu konuyla ilgili bir yazı paylaşmıştık aslında. Yukarıdaki yazıda da “Apple Kimliği ve Kredi Kartı Kullanımı Hakkında Sık Sorulan Sorular” başlıklı bir link geçiyor:
http://www.iphoneturkey.com/2013/03/apple-kimligi-ve-kredi-karti-kullanimi-hakkinda-sik-sorulan-sorular.html
Cann
23/12/2013 at 17:47
Mustafa Bey Merhaba. Konu dışı bir şey soracam. Cevap verirseniz çok sevinirim. Ve ya bilgisi olan biri paylaşırsa sevinirim.
4S telefonumu 5S ile değiştirdim. Yedeği yüklememe rağmen gmail hesabım bir türlü sunucuya bağlanamadı. Kaldırırıtıo tekrar kurmak istedim. Exchange olarak kurduğum zaman her şey tamama ama mail uygulamasına girdiğim zaman”sunucuya bağlanma başarısız oldu” diye bir uyarı alıyorjm. Dedalarca denedim sonuç değişmedi. Suncu m.google.com değil mi?
Velhasılı kelam gmail hesabımı exchange olarak kuramıyorum.
Şimdiden teşekkürler
Anonim
23/12/2013 at 18:28
Baktım ben çıkan şey bu karşıma
Bu özellik şu an ülkenizde veya bölgenizde kullanılamıyor. Daha sonra tekrar deneyin.
Abdurrahman enez
23/12/2013 at 21:01
Hediye kartımyüklemelerinden para geri iade edilirmi? Bide girince ülkenizin sunucusuna bağlanamıyor diyor ne yapmalıyım
Onur
24/12/2013 at 11:54
Mustafa bey
Ben girdigimde bu özellik şu an ülkenizde veya bölgenizde kullanılamıyor yazıyor ne yapmalıyım
Volkan
25/12/2013 at 21:30
Mustafa bey.bi uygulama ici alım yaptık .biz üründen 2 adet talep ettik ama 4adet siparişe alındı .bunu nası anlatabilirim.iyi gunler
Mustafa Tan
25/12/2013 at 21:36
Parça parça satış olmadıysa tamamı için iade talep etmek durumundasınız.
Volkan
26/12/2013 at 00:03
Tesekkur ederim
Çok önemli
25/12/2013 at 22:19
cihazımdan paralı uygulama almak istiyorum guvenlik sorusu istiyor sorularin cevabini unuttum cevaplari sifarla maile at diyor maili de yanlis yazmisim app kimligim oyle kaldı lutfen yardim
volkan
26/12/2013 at 12:31
mustafa bey birde telefonla size dönüş yaptıkları bi destek sistemi var.muhtemelen dış ülkeden arıyolar.aynı desteği burdanda alabilirmiyiz?
Emir
26/12/2013 at 18:21
Apple kimligimden parali bir uygulama yuklemek istiyorum guvenlik sorusu lstlyor cevaplari unuttum.Sifarlama maillne de 2 kere .com yazmisim bu yuzden kimligim boyle kaldi lutfen yardim edin apple a nasil geribildiirim yapabilirim tesekkurler.
Emir
26/12/2013 at 18:23
Apple kimligimden parali bir uygulama yuklemek istiyorum guvenlik sorusu lstlyor cevaplari unuttum.Sifarlama maillne de 2 kere .com yazmisim bu yuzden kimligim boyle kaldi lutfen yardim edin apple a nasil geribildiirim yapabilirim tesekkurler
Hasan Utku YILMAZ
28/12/2013 at 21:00
Mustafa bey birkaç arkadaş daha yazmış ama siz dikkate almamışsınız. Umarım sorunu bildiren diğer arkadaşlarlarla bana bi yol gösterirsiniz. Yazıda belirtilen adrese girdiğimde ” bu özellik şu an ülkenizde veya bölgenizde kullanılamıyor ” yazıyor alternatif bi yol var mıdır lütfen yardımlarınızı bekliyoruz
Mustafa Tan
28/12/2013 at 21:27
Daha önce paylaştığım gibi cevabını bilmediğim sorulara cevap veremiyorum 🙁 Fakat yine de yardımcı olmaya çalışayım birkaç soru sorarak:
1) Hesabınız Türkiye’ye mi bağlıdır?
2) Daha önce paylaştığımız aşağıdaki yazıdaki gibi bilgisayarınızdaki iTunes’u kullanarak satınalma geçmişinize bakabiliyor musunuz?
http://www.iphoneturkey.com/2011/09/itunes-app-store-satinalma-gecmisi-sorunlari-ve-itiraz.html
Pelin
29/12/2013 at 15:57
İnanilmaz işime yaradi, çok tesekkurler.
Şükrü
31/12/2013 at 00:54
Hocam iyi günler, ben de yanlışlıkla pages uygulamasını satın aldım. Gelen ekrana ingilizce doldurulması gerektiğini bilmiyordum , bu sebeple türkçe yazıp gönderdim. Şimdi tekrar sorun bildir butonuna tıklayamıyorum. Ne yapmam lazım?
ibrahim mert
10/01/2014 at 20:20
Merhaba benim bir sorum olacak daha önce soruldumu bilmiyorum yurt dışından gelen iphone 5s lerde 4G yi etkinleştir diyor türkiyedekiler de 3G yi etkinleştir var bunun nedeni nedir yazınımsal bir hatamı bunun için değişim talep ettim telefonu değiştirdiler fakat yeni gelen telefonda da 3G yi etkinleştir var bu sorun neden kaynaklı bilen cevaplarsa minnetkar olurum. iyi akşamlar.
Mustafa Tan
10/01/2014 at 20:32
Türkiye’de henüz 4G (LTE) yok. Bu arada çok merak ettim bahsettiğiniz nedenle kim değişim yaptı sorgusuz sualsiz 🙂
ibrahim mert
10/01/2014 at 21:05
Apple store..
yurt dışındaki kuzenimde 5s var arkadaşı da almış onun 4G yi etkinleştir seçeneği yokmuş kuzenin telefonu atıyorum 30 mb alırken amsterdamda onun ki 5 mb alıyormuş veriyi apple store söylemişler değişim yapmış bende aynı sorun olduğunu zannettim aradım apple store değişim istediğimi söyledim eski telefonu göndermeden yeni telefon geldi eski telefonuda store geri gönderdim servisi gerçekten çok iyiymiş apple inanılmaz memnun kaldım açıkcası.
Mansur
26/01/2014 at 08:09
Musyafa bey uygulama içi satın alım yaptım sanırım kartın limiti yeterli gelmedi ve satın alım sorunu ile karşılaştım. Diğer kartımı tanıttım sorun düzeldi fakat hem satın aldığım uygulsma içi ürün hesabıma yansıtışmadı hem de uygulamada satın alma işlemi yapamaz hala geldim. Diğer uygulama ve uygulama içi satın alım yaparken o uygulamada l”satın alma işleminiz tamamlanamadı Lütfen http://www.apple.com/support/itunes/ww adresinden itunes destek ekibi ile bağlantıya geçiniz” mesajı alıyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Mustafa Tan
26/01/2014 at 11:40
Bu durumda iTunes Destek ile iletişime geçmeniz lazım:
http://www.iphoneturkey.com/2013/02/itunes-destek-ile-iletisime-gecmek.html
Kübra
12/02/2014 at 07:40
Merhaba Mustafa Bey, 7 yaşındaki oğlum babaannesinin I pad’in den 5.000 YTL’lik uygulama içi alım yapmış. Onlarda kredi kartı ekstresi gelince farketmişler. Yukarıdaki işlemleri sırası ile yaptık fakat biz de para iadesi isteyin ekranı gelmedi. Ne yapmamız gerekir. Emekli insanların bu parayı ödeme durumu maalesef yok. Ne yapmamız gerekir. Yardımlarınızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler.
Yağız
27/02/2014 at 19:59
Mustafa bey yardımınıza ihtiyacım var.Ben bir tane film izleme uygulaması aldım.Filimlerin bölümleri birbirine karışıyor ve başı sonu belli olmuyor.Ingilizcede daha işlemediğimiz yerler olduğu için çevirmedim yardım edebilirmisiz lütfen.
Ozan
16/03/2014 at 01:42
Kübra hanımın sorununun aynısından bende de var. Yardımcı olursanız sevınırım
Mustafa ak
19/03/2014 at 19:07
Merhaba,bir sorunum var yardimci olabileceginizi dusunuyorum.turkiyede yasiyordum simdi amerikaya tasindim ve buraya tasininca itunes magazami usa olarak degistirdim ancak ayni apple id ve sifremi kullaniyorum fakat turkiyede iken itunes storedan satin aldigim yakladik 200 tane sarki yi yeniden indiremiyorum ! Bende 4 kez apple musteri hiz aradim her seferinde yakladik 50 ser dklik gorusme yaptik ve anlattim sorunu yardimci oldular ve muziklerimi geri yuklediler ancak bir kismini ! Hala en az 4 full album yok indiremiyorum yeniden odeme yapmami istiyor itunes ve ben cok sikildim bu durumdan geri iade istiyorum odemelerimi ! Bunu nasil yapabilirim 90 gunu gecti! Ama hangi albumler oldugunu hatirliyorum. Ne yapmaliyim yardimci olursaniz vok sevinirim…
Faruk
11/12/2014 at 22:32
Ona okadar para vereceğine pc’ne itunes indir beleşe t iphonuna
elmakurdu
26/03/2014 at 17:22
MUSTAFA BEY WHATSAPP İOS7 GÜNCELLEMESİYLE NUMARA ENGELLEME OLAYINI KALDIRMIŞ NEDEN ACABA ?
Elif
13/05/2014 at 19:44
Iphone 5s kullaniyorum telefonun ekraninda cizgiler var hoc bir sekilde dusmemesine ragmen yurt disindan almistim lutfen yardim olun
Pingback: iPhone ve iPad’de Uygulama İçi Abonelik İptali - Apple Ürünleri Destek Merkezi
Ardabey
26/06/2014 at 23:29
Ben de ringtone satın almıştım 2 tane ama işte apple a borç olarak gözüküyo. Bakalım ben de bildirdim ikisini. Beklicez artık.My kid kısmını my brother olarak değiştirdim 🙂
Sacit
07/07/2014 at 16:08
Peki itunes kartla aldığımız bir şeyi tekrar ödüyorlar mı? İllaki kredi kartımız mı olması gerekiyor?
Umut
12/07/2014 at 12:14
Merhaba Bir sorum var benim sorun bildirdiğim bir uygulamadan ücret iadesi kararı verdiler ama ücreti geri nasıl iade edecekler
Mustafa Tan
12/07/2014 at 12:16
Parayı nerden çektilerse oraya geri yatıracaklar.
Emir
22/07/2014 at 13:13
Mustafa Bey,
3 yaşındaki kızım My Talking Tom isimli uygulamada uygulama içi satın alım yapmış ben aynı gün farkettim ve hemen gerekli bildirimi yaptım, sizce iade gerçekleşir mi?
Mustafa Tan
22/07/2014 at 13:15
İlk defa oluyorsa ve çocuğunuzun yaptığını belirttiyseniz muhtemelen olur iade.
Tunahan
08/08/2014 at 12:36
Bana case number verdiler onunla ne yapıcam?
Murat
13/08/2014 at 10:17
Mustafa bey kızım fruit ninja dan fuit pack almış 3 defa mail attım ama credit olarak itunes hesabıma geri dönmüşler yalnız ben kredi kartıma iade istediğimi tekrar yazdım nasıl olacak geri öderler mi nakit olarak.
Anonim
16/08/2014 at 17:29
Mesela bir uygulama satın aldığımız da tek seferlik ödeme mi oluyor yoksa kullandığımız sürece mesela aylık bir ödeme mi oluyor?
Nilüfer ertit
20/08/2014 at 21:11
Mustafa bey merhaba
Oğlum my talking tom oyununda 460 liralık satın alma yapmış. Belirttiğiniz yöntemle iade istedik. 5 ila 7 gün içinde iade olacağını söyleyen bir mail aldık. Ben bu arada uygulama içi satın alınan akçelerin de geri çekilmesini bekliyorum. Ondan sonra ipadi oğluma vereceğim. Ancak oyunda alınan akçelerin geri alınıp alınmayacağını anlamadım. Yardımcı olur musunuz. Teşekkürler
Zühre
05/09/2014 at 18:56
Ben iPhone 4s kullanıcsıyım kullanmaya yeni başladım, fakat appstore ve iTunes hesaplarım için kart numarası istiyor. Vermek istemiyorum başka çözümü varmı.? Yoksa kartımın numarasını yazsam ne gibi şeyler yükleyince yada neler yapınca kartıma yansır.. Şimdiden Teşekkürler…
Koray
09/10/2014 at 00:59
Bu sayfa çok işime yaradı fakat Apple’ın iade ve sorun bildirme işlemlerini daha görünebilir yapması lazım. Kasten mi yapmıyor acaba. Bu sayfa olmasa sorun bildirme adresini zor bulurdum.
Hüseyin
04/11/2014 at 19:20
Sizin önerdiğiniz işlemi gerçekleştirdim 48 saat içinde bilgi geleceği ile alakalı mailde geldi fakat 48 saatlik süre geçmesine rağmen dönüş olmadı
Ne yapmam gerekir ?
Mustafa bey
18/11/2014 at 18:58
Benim sorunum şu kıIm benden habersi uygulama içi satım almuş dakat kredi kartım nosu degişmişti yenisinide kayıt yapmadım kredi kartımdan çekebilirlermi geridönük diger otunlardada alım gösteriyor ama para hiç gelmedi be olur beni bilgilendirin
Faruk
11/12/2014 at 22:13
Ben bugün clash of clans’ta yeşil taş (gem) aldım. 20,99TL gitti ama yeşil taş gelmedi? napabiliriim? Mustafa Tan buna göre bir çeviri bulabilirmisin? paramı geri iade edebilecekleri bir çeviri?
Mustafa
16/01/2015 at 00:18
Aldigim uygulamanin para iadesni aldm ama kaldrp gene yukleyeblyorm farkı nedir
İrem
03/02/2015 at 03:38
Denilenleri yaptım ve para iade edildi dedi hatta e-posta yolladı iadeye dair ama AppStore kredisinde değişen hiçbir şey yok uygulamayı silmeli miyim? Napabilirim?
Atalay
13/02/2015 at 13:15
Benim oğlum clashofclan die bir oyundan 100-150 tllik taş almış kredi kartımla. İTunese bildirdim sizce iade yaparlarmı…
deniz
05/07/2015 at 10:14
mustafa bey merhabalar bir konuda bilgiye ihtiyacım var
2 temmuzda i padımden boom beach adlı oyunua girmek istediğim zaman beni kredi kartı bilgilerinin olduğu sayfaya yönlendirdi
kredi kartımın limitinin az olduğunu bildiğim için bir miktar para yolladım sonrada i tunes in açtığı sayfada kredi kartı güvenlik kodunu girip onayladım ve oyunu güncelledim.
bu sabah kredi kartı hareketlerini incelerken 2 temmuzdaki yaptığım işlem sonucunda 25 dolar para çekilmiş olduğunu farkettim
bilgisayarda i tunes harcama detaylarında bu işlem görünmüyor o yüzdende geri bildirim yapamıyorum
ne yapmam lazım bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz*
ilginiz için teşekkür ederim.
Pınar
21/07/2015 at 19:50
Selam Mustafa bey , benim size sorum şudur ben 16.07.2015 tarihinde kendime yeni Itunes Account açtım .
Ama açmam için kredi kartı istendi .
Bende eşimin Kredi kartını kullandım .
Bugün Banka Cep şubesinden bir baktımki 07,07 Lira kesilmiş ITUNES COM/BILL
Tam yedi kere 01,01 Lira kesmişler .
Niçin anlamış değilim …
Ben birşey yüklemedim kesinlikle …
Bana lütfen yardımcı olun…
Şimdiden çok teşekkür ederim Mustafa bey
Pınar
21/07/2015 at 19:51
Selam Mustafa bey , benim size sorum şudur ben 16.07.2015 tarihinde kendime yeni Itunes Account açtım
Ama açmam için kredi kartı istendi .
Bende eşimin Kredi kartını kullandım .
Bugün Banka Cep şubesinden bir baktımki 07,07 Lira kesilmiş ITUNES COM/BILL
Tam yedi kere 01,01 Lira kesmişler .
Niçin anlamış değilim …
Ben birşey yüklemedim kesinlikle …
Bana lütfen yardımcı olun…
Şimdiden çok teşekkür ederim Mustafa bey
Gunel
07/08/2015 at 22:48
Iyi gunler ben size azerbaycandan yaziyorum yardimci olursaniz sevinirin cok acil benim kartimdan haberin olmadan 99.99 para cekdi itunes sizin soylediyiizi yapdim hepisine free yeni ucretsiz uygulamalar indirmisim ama para cekmis daha oncede yine para cekmis ne yapa bilirim???
banu
28/08/2015 at 11:03
merhaba,
kızım bilmeden ANGELA oyun içi uygulama satın almış (3 adet fatura mailime düştü)
niçin önceden bilgi mesajı verilmiyor,birsürü şey satın almış,indirmiş.(500 tl )bu rakama ulaşmadan önce haber verilmesi gerekmiyor mu? kartı bankadan iptal ettirirdik.
ıpad her yaş çocuğun elinde,bilip bilmeden biryerlere basıyorlar.
paranın iadesi konusunda yardım rica ediyorum. adım adım yol gösterin lütfen.
Mustafa Tan
29/08/2015 at 18:19
Yukarıdaki yazıda adım adım zaten yol gösteriliyor. Sanırım henüz okuma fırsatı bulamadınız. Bu arada bankadan kartı iptal ettirmekle hata yapmışsınız. Apple kartın sizden habersiz başka bir hesapta kullanıldığını düşünerek Apple Kimliğini kapatacak yakında dolandırıcılık şüphesiyle.
Halbuki yukarıdaki yazıda ADIM ADIM anlattığımız gibi iade talep etmeniz gerekiyordu. Ayrıca yine yukarıdaki yazıda çocukların uygulama içi alım yapmaması için nasıl kapatılacağı ile ilgili de bilgi mevcut.
Aleyna
27/09/2015 at 02:26
Çok teşekkür ederim
Nilüfer
29/09/2015 at 11:25
Merhaba..ben apple kullanıcısı değilim…Kendi APPLE sitenizde belirttiğiniz telefon numaralarınız geçerli değil,kesinlikle ulaşamıyorum.destek yardımı da alamıyorum çünkü APPLE KİMLİĞİNİZİ GİRİN diyor!Apple ye ait Ne telefonum, ne de tablet veya bilgisayarım yok..ancak; “19.09.2015 ITUNES.COM/BILL ITUNES.COM LUX 12,99 TL “adı altında kartımdan para çekilmiş.Hiçbir uygulamayla ilişkim olmadığı halde ,kart numarama da nasıl ulaştığınızı bilmiyorum..Polis merkeziyle bu konuyu görüştüm.”Ulaşım sağlayarak para iadesi talep edin eğer etmezseler DOLANDIRICILIK SUÇU’undan dava hakkıına sahipsiniz” dediler.”Param iade edilmezse ve kart numaramıda iptal etmezseniz APPLE Yİ DAVA EDECEĞİM!e-mail hesabıma acil yanıt bekliyorum!
Filiz
04/11/2015 at 07:49
Merhaba.ben sizin gösterdiğniz şekilde şikayetimi yaptım ve ücret iadesi istedim dün sabah yaptım. Akşam aldığım uygulamanın faturasını bide ücret iade onayını gönderdiler.Ama kartıma para yatmamış hala,bi kaç gün daha beklememmi gerekiyor.Bana yardımcı olursanı çok sevinirim.
Serkan
05/11/2015 at 13:17
Paranız yatar merak etmeyin. Provizyonda bekliyordur. En geç yarın hesabınızda olacaktır.